Volledig scherm
Café Het Dak van de Markt in Veenendaal. © DG

Granaat gevonden bij horeca op Markt in Veenendaal

updateVEENENDAAL - Het Dak van de Markt lijkt opnieuw doelwit te zijn geweest van een aanslag. In de buurt van het café – waar vorige week een molotovcocktail door de ruit werd gegooid – werd vannacht een handgranaat gevonden.

Donderdagochtend om 04.00 uur werd de granaat door medewerkers van een beveiligingsbedrijf gevonden. Onderzoek wees uit dat het inderdaad om een echt explosief ging.

De Explosieven Opruimingsdienst heeft het daarna afgevoerd, waarna ook de politie weer vertrok. Daarmee leek ook de rust op de Markt wedergekeerd.

In Het Dak van de Markt bekeek de recherche een paar uur later – rond negenen - zelfgemaakte camerabeelden van het café. Daarop zou de bewuste handeling – het neerleggen van de granaat – te zien zijn. Eigenaar Sytse Tamminga zelf ontkent dat het explosief voor zijn zaak lag.

Vrees voor omzet

Bij andere horecaondernemers op de Markt heerst vooral frustratie, na ‘weer’ een incident wat op hun omzet gaat drukken. Zij willen vandaag met burgemeester Gert-Jan Kats in gesprek over het voorval. Zij denken dat Het Dak van de Markt slachtoffer is van een zakelijk conflict.

Voorafgaand aan de handgranaat en molotovcocktail, was het café vorig jaar al doelwit van beschietingen. Ook toen kozen de daders ervoor om de kroeg doordeweeks en op zondag te bestoken, wanneer de zaak niet open was. Desalniettemin moest Tamminga op last van toenmalig burgemeester Piet Zoon de deur van zijn kroeg enkele weken sluiten.

‘Nette onderneming’

De grote vraag is nog altijd waarom het café van Tamminga doelwit is van bovengenoemde misdaden. Tegenover deze krant gaf de uitbater vorige week nog aan werkelijk geen idee te hebben.

,,Ik snap dat iedereen denkt aan vorig jaar. Dat gevoel bekroop mij ook gelijk. Bovenal is dit vooral niet de manier waarop je in het nieuws wilt komen. Daar baal ik van. Wij zijn een hartstikke nette onderneming”, aldus Tamminga vorige week.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Volledig scherm
De Markt in Veenendaal vanochtend vroeg. © AD
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei