Granaat voor deur Dak van de Markt in Veenendaal: politie zoekt man met lichte handschoenen

videoVEENENDAAL - De man die donderdagochtend een handgranaat neerlegde bij café Het Dak van de Markt in Veenendaal, had lichtkleurige handschoenen aan. Het is het meest opvallende detail in het signalement dat de politie heeft vrijgegeven.

De dader kwam rond 01.45 uur vanuit de Achterkerkstraat op de Markt, hing de granaat in een plastic zakje aan de deur en vertrok weer via dezelfde weg. Hij had een capuchon over zijn hoofd getrokken en was volledig in het donker gehuld; op schoenen met dikke, witte zolen na.

‘Zit hier niet op te wachten’

Quote

Hetzelfde riedeltje herhaalt zich. En ook nu hebben we geen idee in welke hoek we het zoeken moeten.

Gert-Jan Kats, burgemeester Veenendaal

Eigenaar Sytse Tamminga, eigenaar van café Het Dak van de Markt, baalt dat er een handgranaat in een plastic tasje aan zijn deur is gevonden. ,,Hier zit ik natuurlijk niet op te wachten.’’

Later vandaag gaat de Veenendaalse ondernemer in gesprek met de politie en burgemeester Gert-Jan Kats. Dat hij andermaal doelwit is van een bedreiging komt aan, zegt hij.

,,Hetzelfde riedeltje herhaalt zich. En ook nu hebben we geen idee in welke hoek we het zoeken moeten. Wist ik dat, dan was het vannacht niet gebeurd.’’

Beschietingen en brandstichting

Vorig jaar was de zaak al doelwit van beschietingen. Ook toen kozen de daders ervoor om de kroeg doordeweeks en op zondag te bestoken, wanneer de zaak niet open was.

Desalniettemin moest Tamminga op last van toenmalig burgemeester Piet Zoon de deur van zijn kroeg enkele weken sluiten. En enkele weken geleden werd een molotovcocktail bij het café naar binnen gegooid.

Volledig scherm
Café Het Dak van de Markt in Veenendaal. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei