Nieuw- en oudbouw in de Vuurdoornstraat, Jerusalem.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuw- en oudbouw in de Vuurdoornstraat, Jerusalem. © Gerard Verschooten

Huurders Nijmeegse buurt Jerusalem kiezen massaal voor gasloze nieuwbouw

NIJMEGEN - Van de 220 nieuwbouwwoningen in de Nijmeegse buurt Jerusalem worden er minimaal 215 gasloos gebouwd. Woningcorporatie Talis is nog met enkele huurders in gesprek om ook de overstap te maken. De overgrote meerderheid heeft inmiddels gekozen voor een aardgasvrije woning.

10 reacties

 • Sandra Vliet

  5 maanden geleden
  Er zitten in die wijk een hoop mensen bij die hun kinderen niet verantwoord opvoeden, waardoor je generaties hebt van mensen die niet heel prettig in de omgang zijn en mensen die een hele gelimiteerde wijze van nadenken hebben. Ben blij dat er nieuwbouw woningen komen, zodat er meer variatie in de wijk komt gezien meerdere niet meer terug komen na de verbouwing. Ook zou er aandacht moeten zijn voor de basischool in die wijk, selectie kriteria toepassen op de leraren die daar gaan werken.
 • ArDo V HaJa

  5 maanden geleden
  Zeker alleen maar groen links stemmers of studenten die daar wonen niet 1 Nijmegenaar Zeker
 • Carel van ‘t Zand

  5 maanden geleden
  @ook: dat bedoel ik nou met goedgelovig... er is meer dan genoeg gas op aarde. Waarom denk je dat Duitsland subsidie geeft op gas? Omdat er meer dan genoeg van is! Hoe je het ook went of keert: er bestaat niets efficiënters dan gas. Schadelijke stoffen zijn prima af te vangen tegenwoordig. Deze uitstoot weegt totaal niet op tegen de uitstoot (en schade) die veroorzaakt wordt door de productie van zonpanelen en windmolens.
 • Anoniem

  5 maanden geleden
  Talis heeft beloofd dat de gaslozen beter af zullen zijn degenen die gas houden. Als dit niet zo is moet Talis het verschil betalen wat Talis miljoenen gaat kosten. De gasloze woningen krijgen namelijk niet een warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet. De woningen krijgen zonnecollectoren en die zijn volgens alle experts niet geschikt om een woning mee te verwarmen. Verder komen er vier extra zonnepanelen, maar daarmee kan je in de winter hooguit het toilet verwarmen.
 • Ook

  5 maanden geleden
  @ Uw buurman: Kunt u uw stelling toelichten? @ null Zandvoort: Het toch een feit van algemene bekendheid inmiddels dat gasvoorraden dalen en ook door bodembewegingen steeds minder goed gewonnen kunnen worden? Daarnaast neemt het aantal electriciteitscentrales waar fossiele brandstoffen worden gebruik al jaren af, dus het milieu gaat in elk geval iets vooruit.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Grote protestmars tegen coronamaatregelen loopt uit de hand
  Play

  Grote protest­mars tegen coronamaat­re­ge­len loopt uit de hand

 2. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

Nijmegen e.o.