Volledig scherm
De kleine Gelderse derby in 2016. © ANP Pro Shots

Wint NEC of De Graafschap de kleine Gelderse derby?

NIJMEGEN - De kleine Gelderse derby vrijdag tussen De Graafschap en NEC is meteen ook een topper in de eerste divisie. Welke ploeg pakt de punten op De Vijverberg in Doetinchem of spelen de clubs gelijk?

poll

Hoe eindigt de kleine Gelderse derby?

  • De Graafschap wint (52%)
  • NEC wint (37%)
  • Gelijkspel (11%)
1391 stemmen

Voor De Graafschap, vijfde op zes punten van koploper NEC, is het aan- of afhaken. Bij winst komen de Superboeren op drie punten. Bij verlies wordt het gat met de koploper negen punten. De Graafschap verkeert in goede vorm. De Doetinchemse club versloeg de laatste twee wedstrijden topploegen Jong Ajax (tweede) en Fortuna Sittard (derde).

NEC heeft de koppositie veroverd door zes wedstrijden op rij de volle buit te pakken. De laatste vier waren tegen 'laagvliegers'. De wedstrijd tegen De Graafschap is de eerste in een serie van drie wedstrijden tegen concurrenten. NEC kan met winst op de Superboeren één uitdager afschudden. Daarna volgen Jong Ajax thuis en Telstar uit (vierde).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.