De kleiput tussen de Vreehorstweg en de Driemarkweg.
Volledig scherm
PREMIUM
De kleiput tussen de Vreehorstweg en de Driemarkweg. © Jan Ruland van den Brink

Laatste noodkreet buurt Winterswijk: 'Laat de kleiput alsjeblieft met rust'

WINTERSWIJK - Het is een laatste noodkreet van de buurt richting gemeente Winterswijk: 'Laat de kleiput alsjeblieft met rust, die is al waardevol genoeg voor de natuur'.

3 reacties

 • J s

  2 jaar geleden
  wat vindt de provincie hiervan? Deze hebben eeuwigdurende zorg mbt het grondwater en de voormalige vuilstort. Wordt er "licht vervuilde" grond gestort en vervuilt deze het grondwater kan de provincie denken dat de voormalige vuilstort is gaan lekken. Wat tot gevolg kan hebben dat deze vuilstort gesaneert moet gaan worden. Reken maar uit wat dat gaat kosten en wat de opbrengst is voor de gemeente winterswijk. Deze valt in het niet bij de saneerkosten.
 • Piet

  2 jaar geleden
  Grond storten in wateren is per definitie een heel slecht idee, zeker in een waterarm gebied als Winterswijk. Wateren moet je zeker daar koesteren. Vervuilde grond is al helemaal uit den boze.
 • Piet Mondriaan

  2 jaar geleden
  Laten we voorop stellen dat de gemeente Winterswijk nou niet bepaald een podiumplaats verdient op het gebied van juiste prioriteiten stellen.Dit is er weer eens een prachtig voorbeeld van.:-|
 1. Janny kreeg een dierbaar cadeau van Anke: ‘Dood en geboorte geven de zandloper betekenis’
  PREMIUM
  mijn dierbare

  Janny kreeg een dierbaar cadeau van Anke: ‘Dood en geboorte geven de zandloper betekenis’

  23 jaar was Janny Dunnewold, nu 64, uit Winterswijk, toen ze van haar buurmeisje Anke een zandloper kreeg. ,,Ik herinner me dat moment nog goed. Ik was hoogzwanger. We zaten buiten tijdens een bijzonder hete zomer. Anke kwam langs en ik kreeg een klein pak van haar. Er zat een houten zandloper in. Echt een heel mooi ding, gemaakt van een garenspoel uit de garenfabriek, waar zand in was gedaan. Hooguit 10 centimeter groot.”
 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

Achterhoek