JV 29082018 Winterswijk Leemput Kleiput met wethouder Elferdink en Kees / Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
JV 29082018 Winterswijk Leemput Kleiput met wethouder Elferdink en Kees / Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Winterswijk wil zo snel mogelijk grond storten in deze kleiput

WINTERSWIJK - Zodra vanavond de Winterswijkse gemeenteraad het sein op groen zet, wil de gemeente direct beginnen met het storten van licht vervuilde grond in de kleiput.

7 reacties

 • zucht

  2 jaar geleden
  los van de verontreiniging, waarom zou je een uniek en gebalanceerd natuur gebied zo verstoren?Omdat gemeente Winterswijk zo lekker goedkoop van hun grond af kan?
 • Kat

  2 jaar geleden
  Weet je zelf waar het over gaat? Je ziet in de praktijk vaak al dat licht vervuild ineens iets meer vervuild kan zijn. Elke partij controleren lijkt me sterk. Als financiële belangen ineens wat zwaarder gaat wegen, kan er weleens wat door de vingers worden gezien. Wees niet naïef, ik heb teveel gesjoemel gezien met overheidswerken.
 • R.A. Maat

  2 jaar geleden
  Het blijft onnodig om een mooi stukje natuur om zeep te helpen.Maar ja andere belangen gaan voor en dat in een nationaal landschap.
 • Ieneke Voets

  2 jaar geleden
  Aargaswinning in Groningen was ook vast volgens de regels Peter. Kijk zembla over grond dumpem anders eens terug.
 • Peter

  2 jaar geleden
  Ik kan echt niet bedenken wat hier zo schandalig aan is. Er zijn (strikte) milieuregels in Nederland. Alle grond wordt geclassificeerd en mag in bepaalde gebieden wel of niet toegepast worden. Deze grond mag op deze locatie gebruikt worden. Veel leken schieten in de paniekmodus bij de term "licht verontreinigd", maar dat kan ook klasse wonen betekenen en dat zou zelfs in woonwijken toegepast mogen worden. Beter gezegd; die eisen zijn al best strikt. Er wordt in deze discussie veel paniek gezaaid door mensen die nauwelijks weten waar het over gaat
 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

Achterhoek