Bijzondere attractie op Koningsdag: smijten met een -biologisch - ei in het Goffertpark

VIDEONIJMEGEN - Wie zin heeft, mag een ei in het gezicht gooien van Sam, Bart en Mathijs. Kost wel één euro. De drie studenten uit Wageningen staan met deze ‘attractie’ op de Koningsdag in het Goffertpark in Nijmegen. Uiteindelijk is er 230 euro opgehaald.

Het drietal is met driehonderd eieren naar Nijmegen getogen. ,,Biologische eieren”, zegt Sam van Wetten (19). Hij is straks aan de beurt om eieren in zijn gezicht te krijgen, de drie wisselen elkaar af.  Als het rond half twaalf, is er met  zestig eieren  gegooid - nog 240 te gaan. Of het pijn doet? Nee, zegt Mathijs Bolding (20). ,,Alleen als-ie op je neus komt, dat doet het meeste pijn. Het is wel een smurrie, maar het goed voor je haren.” Dan is het tijd om af te wisselen en Bart Kostermans (19) neemt zijn plekje in de ‘schandpaal’ in. Alles voor het goede doel: de opbrengst is bedoeld voor een weekendje met vrienden. 

,,Wie heeft er zin om een ei te gooien, vandaag is je kans,” port Sam het langs slenterende publiek op. Een man grijpt die kans en gooit drie eieren. Bart heeft mazzel, er gaan er een paar faliekant naast.

Volledig scherm
Studenten uit Wageningen laten zich bekogelen met eieren op de vrijmarkt Goffert Nijmegen © Paul Rapp
Volledig scherm
Studenten uit Wageningen laten zich bekogelen met eieren op de vrijmarkt Goffert Nijmegen © Paul Rapp
Volledig scherm
'Wie heeft er zin om een ei te gooien?' De drie studenten Sam, Bart en Mathijs staan met hun 'attractie' in het Goffertpark in Nijmegen. Ze hebben driehonderd eieren ingeslagen. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.