Volledig scherm
PREMIUM
De band Ruych oefent in Zevenaar voor Koningsdag Arnhem. Dat optreden is vaste prik. ,,Voor de vijfde keer op rij nu.” © Jan Ruland van den Brink

‘Arnhems oudste band’ Ruych speelt niet meer zo snel, maar wel heel hard

ARNHEM - ‘Arnhems oudste band’ Ruych speelt op Koningsdag, zaterdag, vanaf 15.00 uur op de hoek van de Koningstraat en de Arke Noachstraat, net naast het Oranje Koffiehuis, Arnhems oudste café.

Quote

We willen geen gelul boven onze muziek uit horen

Rob Mijnhart, Drummer Ruych

Het nummer ‘Tin Soldier’ van Small Faces klinkt in het Zevenaars sociaal-cultureel centrum De Maatjes. Uit 1968. Past perfect in het repertoire van ‘Arnhems oudste band’ Ruych, die daar om de week repeteert en er prat op gaat uit zo'n honderd sixtiesnummers te kunnen putten.

Het optreden tijdens het Arnhemse koningsdagfeest is vaste prik sinds drummer Rob Mijnhart daar het Oranje Koffiehuis runt. ,,Voor de vijfde keer op rij nu”, zegt hij. Mijnhart is één van de drie oorspronkelijke leden van Ruych, die al sinds de oprichting in 1966 in de band spelen.

De andere twee zijn zanger/gitarist Gerard Janssen en bassist Jan van Haaften. Al waren het geen 53 onafgebroken jaren in Ruych, want in de jaren 70 kwam de band stil te liggen. Van Haaften en Mijnhart gingen bij Hank the Knife & the Jets spelen. Janssen liet zijn maatschappelijke carrière en gezin voorgaan en stopte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.