Volledig scherm
Koningsdag in Arnhem. © Gerard Burgers

Breng zet extra streekvervoer en nachtbussen in voor Arnhems Oranjefeest

Update/VideoARNHEM - Voor inwoners van Arnhem en wijde omgeving die Koningsnacht en/of Koningsdag in Arnhem willen vieren, zet vervoerder Breng extra bussen in. Op Koningsnacht rijden de bussen bovendien volgens het Nachtnet, zoals normaal op zaterdag.

De extra nachtbussen rijden op de lijnen Huissen-Bemmel-Lent-Nijmegen, Elst-Oosterhout-Nijmegen, Angeren-Doornenburg-Gendt-Haalderen, Velp-Rheden-Dieren-Doesburg, Oosterbeek-Doorwerth-Heelsum-Renkum-Wageningen, Driel-Heteren-Zetten en Westervoort-Duiven. 

Er rijdt dan ook een extra nachtbus 7 naar de Arnhemse wijken Geitenkamp en Rijkerswoerd. Breng meldde eerder per abuis dat die bus naar Schuytgraaf zou rijden. Schuytgraaf is Koningsnacht overigens wel bereikbaar, meldt de busvervoerder: met nachtbus 853 naar Zetten. Die rijdt vanaf station Arnhem-Zuid rechtsaf de noordelijke route door Schuytgraaf en doet de meeste haltes in het stadsdeel aan.

Op diverse trajecten van/naar Arnhem rijden er op Koningsdag twee bussen per rit; stadslijn 7 Arnhem Geitenkamp-Arnhem Rijkerswoerd rijdt tussen 12.00-18.00 uur acht keer per uur en tussen 18.00-22.00 uur vier keer per uur.

Op website ervaarhetov.nl is voor 5 euro een speciale Koningsdagkaart verkrijgbaar. Die geeft recht op de hele dag onbeperkt reizen op alle Breng-bussen in de regio Arnhem Nijmegen. De kaart is alleen niet geldig in de nachtbus.

Lees in ons dossier alle artikelen over Koningsdag Arnhem 2019.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.