Volledig scherm
27 april 2017. De eerste keer dat Koningsdag vanwege de dreigende sluiting van het café voor de laatste keer werd gevierd bij Café De Kroeg in de Nieuwstraat. © Marc Pluim

Café De Kroeg vierde al twee keer voor de laatste keer Koningsdag, maar gaat gewoon verder

ARNHEM - Twee jaar achtereen vierde Café De Kroeg in Arnhem voor het allerlaatst Koningsdag. Vorig jaar sloot het café in de Nieuwstraat definitief de deuren. Maar met Koningsdag 2019 is De Kroeg terug. Op het Roermondsplein, als De Buitenkroeg.

Volledig scherm
Rob te Kamp. © Rolf Hensel

Onder die naam houdt Rob te Kamp, de voormalige uitbater van De Kroeg (die moest wijken voor de vernieuwing in Arnhems zuidelijke binnenstad), een gratis tweedaags festival met veel live-muziek. ,,We hebben 25 jaar lang iets georganiseerd met Koningsdag. De Buitenkroeg moet een nieuwe traditie worden”, zegt hij.

Het festival krijgt twee podia en Zwarte Cross-programmeur Elianne Weijers heeft de bands geboekt. Bijvoorbeeld Donnerwetter, John Frost, Raw Flowers, The Brothers of Mercy en de Etta James Experience. ,,We pakken het een stukje groter aan dan voorheen”, zegt Te Kamp.

Te Kamp wil met De Buitenkroeg op Koningsnacht en -dag de liefhebber van (progressieve) live-muziek bedienen. ,,De Luie Hond op het Gele Rijdersplein boekt ook nog bands. Maar verder wordt het steeds minder in Arnhem.” Op het Roermondsplein moet ‘een knus festival’ ontstaan. ,,Met veel aandacht voor eten. We bouwen het oude restaurant van De Kroeg op en serveren Aziatische kost, maar ook Hollandse pot.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.