Volledig scherm
Koningsdag op de Korenmarkt. © Gerard Burgers

Op Koningsnacht klinkt weer livemuziek op de Korenmarkt

ARNHEM - Voor het eerst in vele jaren treedt er op het voorplein van de Korenmarkt op Koningsnacht een liveband op. Voorgaande jaren verzorgden dj's de muziek. Maar voor 26 april is de feest- en coverband Boomerang vastgelegd. 

Daarmee gaat volgens Theo te Wierik van Horeca Arnhem Centraal (HAC) een langgekoesterde wens van de ondernemers op de Korenmarkt en de gemeente in vervulling. Het programma is voor beide dagen is volgens hem in goed overleg tussen de Ondernemersvereniging Korenmarkt (OVK) en de HAC tot stand gekomen. De HAC vertegenwoordigt de zes zaken van Oubaha Beheer en is organisator van evenementen, de OVK representeert de meeste andere zaken op het plein. 

Op Koningsdag spelen twee livebands op het voorplein. Dat zijn Robinson en This is Beethoven. De ondernemers op het voorplein trekken gezamenlijk de portemonnee voor Koningsdag en Koningsnacht. De ondernemers op het achterplein betalen hier niet aan mee. ,,Als het voorplein vol is wordt de Korenmarkt afgesloten door de politie. Ook als er nog ruimte op het achterplein is. Op deze manier komen wij hen tegemoet", zegt Te Wierik. 

Biertje kost bij elke zaak hetzelfde

Er komt geen centrale bar op het voorplein. ,,Wij doen gezamenlijk geld in een pot en daaruit wordt alles betaald. Via onze eigen bars proberen wij de investeringen weer terug te krijgen. Wel is afgesproken dat alle ondernemers op het plein één bierprijs hanteren", aldus Te Wierik. 

Ook willen de ondernemers van OVK en HAC op het voorplein eenheid uitstralen. ,,Zowel binnen in de zaken als buiten waar grote oranje kronen komen te hangen.” Bijzonder is dit jaar ook dat voor het eerst personeel van alle kroegen op het voorplein dezelfde kleding zullen dragen. ,,Om te onderstrepen dat wij gezamenlijk een succes willen maken van het Oranjefeest", aldus Te Wierik. 

De kroegen op het achterplein presenteren zich als het gezelligste openluchtcafé van Arnhem. Ze beloven dat er verrassingsoptredens komen en hun eigen dj's zullen muziek verzorgen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.