Volledig scherm
PREMIUM
Feest op Koningsdag bij 8Bahn in Arnhem. © Dimiioniatis

Rome en Kaapstad ruiken bij 8Bahn aan Koningsdag Arnhem

VideoARNHEM - Koningsdag krijgt een internationaal tintje. 8Bahn haalt dj’s uit Kaapstad en Rome naar het Arnhemse Oranjefeest. Het is de start van een wereldwijde samenwerking. 

Het nieuwe project van het Arnhemse collectief heet CCCP, kort voor ‘Cross Cultural Connection Program’. Kaapstad en Rome zijn nog maar het begin, vertelt Leonardo Puri van 8Bahn. Hij is al bezig met steden als Essen, Keulen en Dortmund in het Duitse Roergebied. En met de Thaise hoofdstad Bangkok. ,,Ik ben half Italiaans, half Thai”, verklaart Puri.

Hij bleef hangen bij het collectief na een stage in het kader van zijn communicatie-opleiding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is nu in de ogen van 8Bahn-opperhoofd Pascal Rietman één van de ‘jonge honden’ in het team. En die komen met frisse, nieuwe ideeën. De internationale samenwerking is er een voorbeeld van. De feesten op Koningsnacht en -dag zijn de aftrap.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.