Volledig scherm
De mat van FC Lienden kan volgens de club niet nóg een seizoen mee. William Hoogteyling

Buren wil toch snel met kunstgras verder

BUREN - De gemeente Buren wil zijn acht voetbalverenigingen verder verzelfstandigen.De clubs komen samen in één koepel met een eigen budget en eigen verantwoordelijkheden. Voor het zover is, wil de gemeente wel zorgen voor drie nieuwe kunstgrasvelden.

Na de raadsvergadering leek dinsdag een investering in kunstgras op de lange baan geschoven te worden. De raad stak een stokje voor het plan van het college om geld uit te trekken voor drie voetbalclubs. „Typisch Buren”, klonk het bij de gedupeerde clubs BZS, MEC '07 en FC Lienden.

Tijdsdruk
Toch is wethouder Sietske Klein nog niet voornemens haar plan te laten varen. „We hebben met tijdsdruk te maken. Het is maar zeer de vraag of FC Lienden volgend jaar nog op het huidige veld mag spelen”, stelt Klein, die weet dat ook in Beusichem en Maurik nieuwe velden nodig zijn.

Besparing
„Als we dan in kunstgras gaan investeren, is het voordeliger om de drie velden tegelijk aan te pakken. Ambtelijk wordt dan alles in een keer voorbereid en op de matten krijgen we meer korting. Ik verwacht dat we door deze aanpak misschien wel een ton kunnen besparen.”

Tijd
De raad gaf zijn wethouder dinsdag opdracht om de kunstgrasvelden mee te nemen in het accommodatiebeleid. Omdat hiervoor nog veel tijd nodig is, wil Klein haar plan voor de voetbalclubs naar voren halen.

Lees het volledige artikel in de Gelderlander editie Rivierenland van zaterdag 5 november pf in onze e-paper.

Live Voetbal

home logo IJsselmeervogelsIJS
EINDE
1-1
(WNS)Go Ahead EaglesGAE
away logo
home logo NAC BredaNAC
65'
1-0
PSVPSV
away logo