Volledig scherm
n. Foto William Hoogteyling © William Hoogteyling

Burens geld naar kunstgras, wegen en gemeentelijke spaarpot

MAURIK - In 2016 hield Buren geld over, ruim zes ton. Ook in de komende jaren wordt een positief resultaat verwacht. Geld om grote, leuke projecten aan te gaan is er in Buren nog niet, ,,maar", zo zegt wethouder Henk de Ronde, ,,de eindjes zijn eindelijk weer fatsoenlijk aan elkaar te knopen.’’

De balans over het vorige jaar is opgemaakt en daaruit blijkt dat er - afgezien van de negen ton die gereserveerd is om uitgestelde projecten te betalen - 621.000 euro is overgebleven. Het grootste deel van deze meevaller is afkomstig uit de zorgpot waarin ruim 9 miljoen zat. De 480.000 euro die Buren daarvan overhield gaat in een reserve waarmee tegenvallers op gebied van zorg in de komende jaren worden opgevangen. De overige 141.000 wordt aangewend om de uitgedunde algemene reserve nieuw leven in te blazen.

Tegenvallers

In de komende jaren sorteert Buren alvast voor op tegenvallers en grote uitgaven. Zo is in de meerjarenbegroting al rekening gehouden met de aanleg van nieuwe kunstgrasvelden in Beusichem en Lienden, de realisatie van nieuwe wegen op Doejenburg en het vervallen van inkomsten uit de precariobelasting.

Voor de kunstgrasvelden bij BZS en FC Lienden trekt de gemeente een kleine vier ton uit. Na aanleg van de velden moeten de clubs voortaan zelf hun broek ophouden.  

  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland