FC Lienden ziet besluit over kosten kunstgras met vertrouwen tegemoet

LIENDEN - De wetenschap dat het dinsdagavond buigen of barsten wordt voor zijn club, maakt Dick van Ommeren niet nerveus. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt’’, zegt de voorzitter van FC Lienden. 

De gemeenteraad van Buren behandelt de begroting voor 2018. Belangrijkste punt voor de voetbalclub is het voornemen van het college om driekwart van de kosten (zo'n 175.000 euro) van het nieuwe kunstgrasveld op sportpark De Abdijhof voor haar rekening te nemen. Stemt de raad daar niet mee in, dan heeft FC Lienden een levensgroot probleem. 

'Geen keuze'

Volledig scherm
Dick van Ommeren, voorzitter van FC Lienden. © William Hoogteyling

Omdat het nieuwe seizoen voor de deur stond en het oude, versleten kunstgrasveld van FC Lienden door de KNVB was afgekeurd, schoot de club uit de tweede divisie afgelopen zomer de 200.000 euro voor een nieuw veld zelf voor. ,,We hadden geen keuze’’, zegt Van Ommeren. ,,Ik ben bestuurder. Dan wacht je niet je beurt af. Dan pak je die bal op.’’

De intentieverklaring van het college voelde goed. Van Ommeren: ,,We zijn samen opgetrokken. Het zou me ontzettend teleurstellen als een meerderheid van de raad in al haar wijsheid besluit om FC Lienden voor alle kosten te laten opdraaien. Dat we gestraft worden. Daar ga ik niet van uit.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland