Volledig scherm
Raimond Smit (links), fractievoorzitter van CDA Aalten-Dinxperlo. © De Gelderlander

Aalten wil nóg meer info over Laborijn na 71 pagina’s tellend, vernietigend rapport

AALTEN - De gemeenteraad van Aalten wil nog meer informatie hebben over de conclusies uit het rapport van Bureau Berenschot over de werkwijze van sociale dienst Laborijn. De fracties hebben nog een aantal vragen over zaken uit het 71 pagina’s tellende rapport, die ze verhelderd willen zien.

Dat laat fractievoorzitter Raimond Smit van het CDA Aalten-Dinxperlo weten namens alle raadsfracties in Aalten. ,,Duidelijk is dat er zaken anders moeten binnen Laborijn. Er moet lering getrokken worden uit de conclusies in het rapport, om het voor alle cliënten van de sociale dienst beter te doen.’’

Goed beeld van alle feiten

Quote

Duidelijk is dat dit een bijzondere kwestie is waar we zeer zorgvuldig mee moeten omgaan.

Raimond Smit, CDA Aalten-Dinxperlo

Over de inhoud van de vragen die de fracties hebben wil hij nog niets zeggen, voor er antwoorden op zijn gekomen van wethouder Joop Wikkerink (lid van het dagelijks bestuur van Laborijn) of de sociale dienst zelf.

,,We willen eerst een goed beeld hebben van alle feiten en omstandigheden voor we met een mening naar buiten treden’’, zegt Smit. ,,Duidelijk is dat dit een bijzondere kwestie is waar we zeer zorgvuldig mee moeten omgaan.’’

De Aaltense fracties krijgen naar verwachting nog deze week antwoorden op hun vragen, dat gebeurt achter gesloten deuren. Vermoedelijk komen alle partijen daarna afzonderlijk met hun visie op het rapport.

Door de crisis bij Laborijn ligt directeur Betty Talstra zwaar onder vuur. Of zij door de grote hoeveelheid fouten bij haar sociale dienst het veld moet ruimen is nog niet bekend. Talstra heeft nog niet gereageerd op het rapport en was ook afwezig bij de presentatie daarvan, vorige week woensdag op het stadhuis in Doetinchem.

Lees alles over de werkwijze van Laborijn en het rapport in ons dossier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek