Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © William Hoogteyling

De krokodillentranen dropen werkelijk van de pagina’s

ColumnToen ik donderdagochtend de krant uit de bus viste, was- ie doorweekt. De krokodillentranen dropen werkelijk van de pagina’s.  Op de voorpagina troffen we de gedeputeerden Drenth en Van der Meer aan. Zij waren ten einde raad, nu de hoogste rechter van het land een streep heeft gezet door het nationale stikstofprogramma.

De gedeputeerden slaakten een noodkreet: Heel Gelderland zal knarsend en piepend tot stand komen: snelwegplannen verdwijnen achter de horizon, bedrijventerreinen blijven uit en ook de toekomst van de boeren is duisterder dan ooit. En dat allemaal door die vervloekte rechters van de Raad van State.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA weer groot in de stad? Lastig!
    PREMIUM
    Column Rob Berends

    CDA weer groot in de stad? Lastig!

    Bij het CDA hebben ze grote plannen: ze gaan de steden heroveren. In de afgelopen decennia hebben de christendemocraten zich langzaam maar o zo zeker laten verdrijven uit de steden, verkiezing na verkiezing. Natuurlijk, altijd al was het platteland het heartland van het CDA. Maar dat de partij de steden nu helemaal aan de goddelozen heeft moeten overlaten, zint de nieuwe partijvoorzitter Rutger Ploum niet. Het moet anders.

Columns