Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © William Hoogteyling

De krokodillentranen dropen werkelijk van de pagina’s

ColumnToen ik donderdagochtend de krant uit de bus viste, was- ie doorweekt. De krokodillentranen dropen werkelijk van de pagina’s.  Op de voorpagina troffen we de gedeputeerden Drenth en Van der Meer aan. Zij waren ten einde raad, nu de hoogste rechter van het land een streep heeft gezet door het nationale stikstofprogramma.

De gedeputeerden slaakten een noodkreet: Heel Gelderland zal knarsend en piepend tot stand komen: snelwegplannen verdwijnen achter de horizon, bedrijventerreinen blijven uit en ook de toekomst van de boeren is duisterder dan ooit. En dat allemaal door die vervloekte rechters van de Raad van State.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Uit het zicht van de massa kan het geen kwaad, denken ze
    PREMIUM
    COLUMN

    Uit het zicht van de massa kan het geen kwaad, denken ze

    Als je in de trein zit, trekt de adembenemende achterkant van het leven aan je voorbij. Spoorlijnen gaan soms langs de voorkant, maar veel vaker langs de achterzijde van het leven. Langs paardenweitjes, hobbyterreintjes en achtertuinen. Achter schuurtjes hebben de bewoners de overtollige restanten van hun bestaan opgeslagen: aftandse fietsen, oude surfplanken, halfvergaan tuinmeubilair. Daar kan het geen kwaad, denken ze, ver uit het zicht, onzichtbaar als het ware.

Columns