Peter van de Wardt.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter van de Wardt. © gemeente Oude IJsselstreek

Onafhankelijk onderzoek naar ‘schrijnende werkwijze’ sociale dienst Laborijn

DOETINCHEM/ GENDRINGEN - Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de werkwijze van Laborijn. Belangrijkste doel is te achterhalen of en waarom de Achterhoekse sociale dienst daadwerkelijk zo schrijnend te werk gaat, zoals naar voren komt uit klachten van tientallen cliënten.

Laborijn zou mensen met een uitkering structureel wantrouwen en extreem streng controleren, tot het kijken in de koelkast aan toe. ,,Ik ben geschokt door de zaken die aan het licht zijn gekomen. Deze klachten nemen wij serieus en het is zeer kwalijk dat kwetsbare mensen onheus bejegend worden. Dat is niet de menselijke maat die gevolgd moet worden’’, zegt wethouder Peter van de Wardt van Oude IJsselstreek, tevens lid van het dagelijks bestuur van Laborijn. De sociale dienst werkt ook voor Aalten en Doetinchem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek