Volledig scherm
Een eerder protest tegen de werkwijze van Laborijn. Archieffoto. © Jan Ruland van den Brink

Personeel Laborijn uitgescholden en auto sociale dienst bekrast

DOETINCHEM - Personeel van de Achterhoekse sociale dienst Laborijn heeft sinds een week te maken met veel meer agressie dan voorheen. Zo worden medewerkers uitgescholden door cliënten van de sociale dienst en is er een bedrijfsauto met Laborijnlogo bekrast.

Dit zegt woordvoerder Manon Kummer van Laborijn naar aanleiding van de publicatie van het Berenschot-rapport over de sociale dienst, vorige week woensdag, waarin de werkwijze van Laborijn met de grond gelijk is gemaakt.

,,Sindsdien wordt een stuk meer agressie ervaren. We zijn hard bezig met het anders inrichten van ons werk, maar na dit rapport krijgt het personeel álle ellende over zich heen.”

‘Het moet van twee kanten komen’

Volgens Kummer doen alle medewerkers hun best te voldoen aan de aanbevelingen uit het rapport, zoals meer kijken naar de menselijke maat. ,,Maar je kunt je voorstellen dat werken heel moeilijk wordt als je allerlei gescheld hoort. Het moet van twee kanten komen.”

Kummer benadrukt dat Laborijn gewoon doorgaat met het beoordelen en verstrekken van uitkeringen voor mensen uit Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek. ,,Daarin is niets veranderd.”

Lees alles over de werkwijze van Laborijn en het rapport van Berenschot in ons dossier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek