Volledig scherm
Directeur Betty Talstra van Laborijn. Foto: Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Waar is Laborijn-directeur Betty Talstra toch?

DOETINCHEM/ NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - ,,Betty Talstra?", klinkt de stem van een jongeman door de intercom. ,,Dat is inderdaad onze buurvrouw. Nee, ik denk dat ze er niet is, haar auto staat er ook niet. Eerder deze week zag ik de auto wel een paar keer. Maar ik denk dat ze aan het werk is. Toch?”

Dat zou normaal gesproken mogen worden verwacht. Betty Talstra is sinds januari 2016 directeur van de toen nieuw opgetuigde sociale dienst van de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Aalten. Vorige week woensdag kreeg de dienst er genadeloos van langs in een rapport van bureau Berenschot. Sindsdien is er weinig tot niets vernomen van de directeur van Laborijn. Dus rijst de vraag: waar is Betty?

Uit de running

Misschien wel gewoon bij Laborijn. Dus vragen we gistermorgen bij de receptie van de sociale dienst eerst of ze er misschien is. ,,Nee", horen we. ,,Mevrouw Talstra is even uit de running.” 

Daarop sturen we - gewapend met een tweetal mogelijke woonadressen - de auto in de richting van Rotterdam. In Dordrecht bellen we aan bij een Finse woning, maar niemand doet open. Volgens een buurman wordt het huis als bed & breakfast gebruikt.

Een half uurtje later staan we in Nieuwerkerk aan den IJssel, om precies te zijn 136 kilometer van Doetinchem. We staan voor een gesloten poort met daarachter een erf met daarop twee jaren negentig woningen. Het indrukken van de bel heeft bij de linker woning geen effect. Bij de rechter na een paar keer wel. We hebben het huis van Betty gevonden. Maar Betty zelf niet. 

Lees alles over de werkwijze van Laborijn en het rapport van Berenschot in ons dossier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek