Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Roos Koole ANP

Werkloos? D’ran dankzij Laborijn!

Column Rob BerendsDeze week kwam een onderzoek van de Rooie Vrouwen – die bestaan dus nog! – naar buiten. Zij hadden een meldpunt ingesteld voor klachten over de praktijken van Laborijn, de sociale diensten van Doetinchem, Aalten en Oude IJsselstreek schuilgaan. ‘Laborijn’, het woord had alle alarmbellen al moeten laten rinkelen. Sociale diensten die ten prooi vallen aan de fantasienaampjesmaffia – het kan alleen maar slecht aflopen.

Een beeld van totale krankzinnigheid doemt op. Mensen die zo arm zijn dat ze in aanmerking komen voor een pakket van de voedselbank, worden gekort op hun uitkering. Logisch: ze krijgen een voedselpakket, dan heb je ook geen geld nodig. Een man die weleens bij zijn buurvrouw in de straat eet, krijgt een boete. En een vrouw wier moeder overleed, had binnen een week een brief van Laborijn op de mat liggen waarin werd gewezen op de gevolgen voor haar uitkering, zodra ze de erfenis binnen had. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Weinig is Nederlandser dan bij elke regel die wordt ingevoerd, op zoek te gaan naar de uitzonderingen
    PREMIUM
    column Rob Berends

    Weinig is Nederland­ser dan bij elke regel die wordt ingevoerd, op zoek te gaan naar de uitzonde­rin­gen

    Die intelligente lockdown van ons was al een lastig dingetje in de afgelopen twee maanden. Maar ik krijg het idee dat we met de intelligente exit van de komende maanden nog veel meer moeilijkheden gaan beleven. Best geinig dat uitgerekend de twee machtigste VVD’ers van het land, Mark Rutte en Klaas Dijkhoff, dat donderdagavond in de Tweede Kamer zelf aantoonden.

Columns