Volledig scherm
Reddingswerkers vonden Timo kort na de lawine. © AFP

Zoekactie naar lawineslachtoffer Mark gaat in afgeslankte vorm verder

VALFRÉJUS - De zoekactie naar de vermiste snowboarder Mark, een van de slachtoffers van het lawinedrama in de Franse Alpen, gaat in afgeslankte vorm verder. Dat zegt Marcus Schlatmann, de directeur van het wintersportgebied. 

Er zijn tot nu toe nog geen sporen gevonden van de snowboarder. In de moeilijk te bereikbare delen van het gebied wordt nu dagelijks met helikopters geobserveerd. ,,Als we zien dat daar bijvoorbeeld de sneeuw is verschoven of als er iets verandert wat aanleiding geeft om dichtbij te gaan kijken, gaat de politie er alsnog heen met speurhonden. Bij sommige gebieden komt de sneeuw zo hoog, dat je daar bijna niet met honden en stokken kunt zoeken'', aldus Schlattmann.  

Met dertig politiemensen is de afgelopen dagen gezocht naar de drie Nijmeegse studenten van de christelijke studentenvereniging De Navigators, die dinsdag off piste werden bedolven onder een lawine. Dat gebeurde met speurhonden en door het prikken van lange stokken in de sneeuw. Volgens Schlattmann is hiermee het hele gebied doorzocht. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.