Is thuiswerken een zegen of straf? ‘We willen niet terug naar het oude normaal’

Lessen van corona (4)NIJMEGEN - Niet meer twee uur in de auto zitten van Son en Breugel naar Nijmegen en terug, vijf dagen in de week. Geen prikkels en vragen van collega’s: ‘Hoi Erica, heb je even..’ Thuiswerken vindt Erica Venema ( 52) ‘een zegen’.

8 reacties

 • MightyMike

  1 jaar geleden
  Voor mensen die veel reistijd hebben kan thuiswerken een zegen zijn. Ik werk 5 min fietsen van huis en voor mij is thuiswerken geen zegen. De baas ik blij want die ziet de productiviteit omhoog gaan. Dat lijkt mooi maar pas op!Thuis is geen thuis meer maar grotendeels de werkplek. Dat gaat op de lange termijn mensen opbreken. De rekening wordt later wel gepresenteerd.Ik hoor veel collega's klagen over vooral het sociale isolement. En dan heb ik hen nog niet gehad over kosten van thuiswerken.Laat mensen de keuze, dat zou het beste zijn. Voor mij mag thuis weer privé worden en geen werkplek meer
 • Nonkel

  1 jaar geleden
  Als de crisis voorbij is en we weer op kantoor moeten gaan werken zijn er een paar dingen om in de gaten te houden.1. Op kantoor moet je ook een broek aan doen 2. Op kantoor kun je niet met de deur open op de plee zitten 
 • de heer J. Zomers (68)

  1 jaar geleden
  Iedere dag van Son naar Nijmegen is geen pretje... Eindhoven is een stuk dichterbij.Misschien dat ze bij Rabo Eindhoven nog iemand nodig hebben?
 • Greatest

  1 jaar geleden
  Dat is natuurlijk onzin. Jou scheelt het misschien reiskosten, er zijn ook mensen die dicht bij wonen en geen reiskosten hebben. Het gaat om het principe: ik werk thuis en maak kosten die mijn werkgever nu niet meer maakt. Dat klopt natuurlijk niet. Ik gebruik stroom, ik slijt mijn laptop, ik zal een keer een nieuwe moeten kopen, mijn laptop redt het niet tot aan mijn pensioen. Moet ik die dan zelf betalen? Ik gebruik hem alleen voor het werk. 
 • Downstream

  1 jaar geleden
  Ik werk meer dan 30 jaar vanuit huis. Tip voor wie definitief dat wil: Investeer in de inrichting van je kantoor aan huis. De kwaliteit van de meubels , de IT en verlichting. Goedkoop werkt niet en je werkgever kan het goed missen omdat dagelijks kantoorruimte verschaffen en reizen erg kostbaar is. Als freelancer en kleine ondernemer kun je als je je talen spreekt met de hele wereld samenwerken maar tijdsverschillen maken dat je soms heel vroeg of heel laat achter je webcam zit.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.