Volledig scherm
© ADN Beeldredactie

Meeste vlinders in Lingewaard, Buren en Winterswijk

Het cijferBUREN - Houd je van vlinders? Ga dan eens naar de gemeente Lingewaard, Buren of Winterswijk. Daar werden tijdens de tiende editie van de tuinvlindertelling begin augustus de meeste vlinders gezien. 

In Lingewaard werden in 30 tellingen 314 vlinders geteld, 10,5 per keer dus. In Buren waren dat er gemiddeld meer: 300 vlinders in 24 keer. In Winterswijk 226 vlinders in 21 keer.

Een duidelijk verschil is er met een stad als Arnhem. Daar werden weliswaar 518 vlinders geteld, maar daar waren 67 tellingen voor nodig. Net als in Nijmegen zijn dat er ongeveer 7,5 per telling.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wandelpad tussen Arnhem en Park Lingezegen strandt in ruzie tussen gemeente en agrariërs
    PREMIUM

    Wandelpad tussen Arnhem en Park Lingezegen strandt in ruzie tussen gemeente en agrariërs

    ARNHEM - Het doortrekken van een wandelpad tussen winkelcentrum Rijkerswoerd en Park Lingezegen is de inzet geworden van een hoog opgelopen conflict tussen het gemeentebestuur van Arnhem en de grondeigenaren. Arnhem stapt naar de rechter om onteigening van een klein strookje voormalig gemeentelijk ‘snippergroen’ af te dwingen om in ieder geval een brug te kunnen aanleggen met een mogelijke omweg.

Betuwe