Volledig scherm
De Korne. Foto ter illustratie. © William Hoogteyling

Vandaag 80 jaar geleden: Lafhartige kindermoord

Terug in de tijdWat gebeurde er vroeger op deze dag in het verspreidingsgebied van De Gelderlander? Historicus Rob Wolf zoekt het uit en gaat terug in de tijd. Dit keer gaat hij terug naar 30 augustus 1945.

Vorige week dinsdag rond 'half drie zagen te Buren voorbijgangers in de Korne, een zijarm van de Linge, een gonjezak drijven, waaruit het armpje van een kind stak. Men stelde onmiddellijk de politie in kennis.' Die haalde de zak uit het water en kwam tot de 'gruwelijke ontdekking' dat zich in de zak een pasgeboren tweeling bevond, 'beiden meisjes en voldragen kinderen. 

De lijkjes zijn naar het lijkenhuis in Buren gebracht.' Vandaag maakt justitie bekend dat de kinderen tussen 10 en 15 augustus zijn geboren en kort daarop door wurging om het leven zijn gebracht. De zoektocht naar de moeder, de hoofdverdachte van de kindermoord, duurt tot het einde van het jaar. Op 29 december wordt een vrouw van 23 uit Rijswijk (bij Buren) aangehouden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.