Volledig scherm
PREMIUM
Willem Gradisen trekt zich de zorgen van de bevolking nadrukkelijk aan. © Paul Rapp

Burgemeester wil duidelijkheid over schadevergoeding Lob van Gennep

MOOK - Burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar vindt dat duidelijk moet worden hoe het zit met de vergoeding van de schade aan de inwoners van Ottersum, Ven-Zelderheide, Milsbeek, Middelaar en Plasmolen mochten hun dorpen onverhoopt onder water gezet worden als het plan de Lob van Gennep ooit realiteit wordt. 

Quote

Het plan roept emoties op

Willem Gradisen, Burgemeester Mook en Middelaar

,,De afspraken die gemaakt zijn voor de Lob van Gennep dateren uit het verleden", zegt Gradisen desgevraagd. ,,Ik begrijp dat er nu onrust is over dit plan. We moeten ons de zorgen nadrukkelijk aantrekken.” 

Het maakt volgens de burgemeester een groot verschil of een gebied door de natuur (overstroming, red.) blank komt te staan of dat er een schuif open gezet wordt. ,,Dat is een bewuste keuze. Mensen in het gebied moeten dan precies weten hoe het zit met de schadevergoeding. Het plan roept emoties op. Er zijn nog een heleboel stappen te zetten voordat een en ander zo ver is. En misschien moeten wij als gemeentelijke overheid wat kritischer zijn ten opzichte van de plannen van Rijkswaterstaat.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.