Volledig scherm
PREMIUM
Max Höppener toont aan hoog het water komt bij hem in huis kan komen als het project de Lob ven Gennep doorgaat. © Theo Peeters

‘Het water komt in de keuken 2,80 meter hoog te staan’

MIILSBEEK - ,,Ik spoel hier weg als de plannen voor de Lob van Gennep doorgaan. Het water komt hier in de keuken 2,80 meter hoog te staan.” Max Höppener uit Milsbeek vreest het project.

Max Höppener runt aan de Oudedijk in Milsbeek een kennel voor honden.  Hij is lid van de bewonersgroep Rust in het Veld, die zich verzet tegen de aanleg van een rondweg rond het dorp en en tegen het plan Lob van Gennep.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zeldzame bloedzuigers maken Gelderse Poort blij
    PREMIUM

    Zeldzame bloedzui­gers maken Gelderse Poort blij

    OOIJ - Trappel met lieslaarzen aan in een ondiepe poel in de Gelderse Poort, en voor je het weet zit het rubber vol met bloedzuigers. Geen gewone kleintjes, maar de zeldzame medicinale bloedzuiger, de grootste soort van Nederland die zo'n 15 centimeter lang is. Van de slechts twintig tot dertig plaatsen waar het waterbeestje voorkomt, geldt de Gelderse Poort als een van de populairste stekken. In een van de poeltjes werden in een uur tijd maar liefst 169 bloedzuigers gevonden.

Nijmegen e.o.