Volledig scherm
Actie op de Zwarteweg in Milsbeek in 2016. © Theo Peeters

Straks rondweg bij Milsbeek, maar eerst nog meer vrachtauto’s over Zwarteweg

MILSBEEK - Er komt een einde aan de eindeloze reeks vrachtwagens met zand door het dorp Milsbeek. Er wordt een verbindingsweg tussen de Ringbaan en de N271 aangelegd die vrachtwagens buitenom leidt.

Het gaat nog wel jaren duren voordat het zover is. En het aantal zandwagens dat door het dorp mag rijden gaat van 120 naar 150 per dag. Daarvoor heeft ontzander Teunesen toestemming, ondanks bezwaren van aanwonenden.

Bewoners van Milsbeek beklagen zich al twintig jaar over de vrachtwagens die dagelijks langs hun huizen denderen. De vrachtwagens vervoeren zand en grind voor de bouwindustrie dat wordt gewonnen in het Koningsven. Al eerder waren er plannen voor een rondweg om dat probleem op te lossen. Die werd op het laatste moment afgeschoten nadat er een nieuw college aan zet was.

Nu gaat het er wel van komen, bezweert verkeerswethouder Janine van Hulsteijn van Gennep. ,,De route is bepaald vanaf de Ringbaan via de Kroonbeek en de Kromsteeg naar de N271. De plannen worden de komende maanden uitgewerkt. We houden rekening met de aanpassingen voor het Lob van Gennep (buitengebied als retentiebekken bij extreem hoogwater in de Maas, HV). We streven ernaar dat het bestemmingsplan binnen drie jaar klaar is.’’

Volledig scherm
De globale route van de nog aan te leggen verbindingsweg tussen Ringbaan en N271 in Milsbeek. © Gemeente Gennep

De verkeersproblemen van de Zwarteweg zijn door bureau Haskoning onderzocht. Maatregelen die het bedrijf voorstelt zijn: verlaging van de snelheid naar 60 kilometer per uur, een veiligere oversteek voor fietsers bij de Diepen, stil en trillingsvrij asfalt aanbrengen, fietsverkeer aan één zijde van de Zwarteweg.

Volledig scherm
Ontzanding De Banen tussen Milsbeek en VenZelderheide met linksboven het Koningsven in 2012. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland