Drukte op station Cuijk afgelopen najaar.
Volledig scherm
Drukte op station Cuijk afgelopen najaar. © Ed van Alem

Boxmeer en Cuijk: ‘Reiziger Maaslijn niet langer dupe’

BOXMEER/CUIJK - Reizigers op de Maaslijn moeten niet langer de dupe worden van problemen op het spoor tussen Nijmegen en Roermond. De provincie Limburg moet er als concessieverlener, ook nu elektrificatie en deels verdubbeling van het spoor nog enkele jaren duren, alles aan doen om de problemen tot ‘een minimum’ te beperken.

7 reacties

 • marcel koot

  2 jaar geleden
  En zo zitten alle partijen weer vrolijk naar elkaar te wijzen. 
 • Theo

  2 jaar geleden
  Arriva wist precies waar ze aan begonnen toen ze besloten mee te doen aan de aanbesteding voor deze concessie. Ze hebben dan ook allang nieuwe elektrische treinen besteld. Door geneuzel bij de provincie heeft de elektrificatie en partiele verdubbeling vertraging opgelopen. Arriva dient dus noodgedwongen langer met de oude dieseltreinstellen door te rijden.  De storingen aan seinen en wissels zijn het gevolg van het gepruts bij Prorail (lees Prutsrail) en dat is de vervoerder dus niet aan te rekenen. Geen enkele spoorlijn in Nederland is rendabel. 
 • peter

  2 jaar geleden
  Weinig kunnen doen is onacceptabel!
 • SchuumeToon

  2 jaar geleden
  Arriva heeft zelf ingeschreven voor de consessie. Nu moeten ze niet klagen. Bij de lusten ook de lasten. 
 • Mike Mil

  2 jaar geleden
  Er reizen ook veel werknemers op de Maaslijn. (Stork, MSD etc. in Boxmeer)En werknemers van diverse bedrijven in Nijmegen e.o. Het probleem is vooral dat men de investeringen het liefst toepast in de Randstad. Hetzelfde verhaal voor de dicht slippende A73. Een weg vol ongevallen, door de toegenomen drukte. Ook daar vertikt men het om te investeren in meer capaciteit of verbeteringen. We mogen hier vooral belasting betalen voor de infrastructuur in de Randstad. En dat moest nu maar eens afgelopen zijn. Gewoon beginnen aan die verdubbeling en electrificatie. Geen smoesjes en gedraai.
 1. IOC-voorzitter: 'Vraag is niet of, maar hoe Spelen doorgaan'
  Play

  IOC-voorzitter: 'Vraag is niet of, maar hoe Spelen doorgaan'

 2. Agenten zoeken naar slachtoffer van beroving in Sonsbeekpark
  Play

  Agenten zoeken naar slachtof­fer van beroving in Sonsbeek­park

Maasland