Volledig scherm
Een trein van Arriva op de Maaslijn. © Ed van Alem

Boxmeer wacht op antwoord Maaslijn

BOXMEER - Wat onderneemt Boxmeer tegen de huidige problemen op de Maaslijn? Dat wilde de CDA-gemeenteraadsfractie van Boxmeer weten. In antwoord op vragen, laat Boxmeer weten al actie te hebben ondernomen door een brief te sturen naar Gedeputeerde Staten van Limburg. Dat is de concessieverlener voor de Maaslijn. 

Daar blijft het vooralsnog bij. Doen kunnen de gemeenten Boxmeer en Cuijk nog niet veel. Het wachten is op antwoord op de brandbrief.

In de afzonderlijk verstuurde brieven aan het Limburgse provinciebestuur sprak zowel de gemeente Cuijk als Boxmeer eind vorig jaar haar zorg uit over de vele storingen, vertragingen en uitvallende treinen op de Maaslijn. ‘We zien een toename van de problemen en de bereikbaarheid van en naar Cuijk en Boxmeer komt steeds vaker in gevaar’, schreven de besturen. ‘Ook bereiken ons steeds vaker klachten over het slechte serviceniveau op de Maaslijn’.

Een afschrift van de brief werd verzonden naar spoorbeheerder ProRail, het provinciebestuur van Brabant en vervoerder Arriva.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een gek gezicht: zes tankstations op paar kilometer van elkaar in een klein dorp
    PREMIUM

    Een gek gezicht: zes tankstati­ons op paar kilometer van elkaar in een klein dorp

    HAPS - Het is een gek gezicht in Haps. Op het bedrijventerrein Laarakker is kortgeleden het Greenpoint tankstation geopend en pal er naast wordt al driftig gebouwd aan een gloednieuwe Tango. Terwijl aan de overkant van de weg een BP zit en op een steenworp afstand aan de A73 twee grote tankstations zitten, een Total en een Shell. En of het niet genoeg is, is aan de Kalkhofseweg ook nog een pompstation gevestigd. Zes pompstations op een paar kilometer van elkaar.

Maasland