Volledig scherm
Drukte in de trein naar Nijmegen. © Ed van Alem

Elk kwartier een trein tegen drukte op Maaslijn

BOXMEER/ NIJMEGEN - Veolia moet dit najaar al zijn 28 treinstellen inzetten op de drukke Maaslijn. Ook de vier gehuurde treinstellen van de NS en van Breng. Dit om alle scholieren en studenten fatsoenlijk te kunnen vervoeren op de Maaslijn van en naar Nijmegen.

Volgende week zijn alle scholen in dit deel van het land weer begonnen na de zomervakantie. Dan wordt er ineens veel meer met de trein gereisd. Voor Veolia reden de winterdienstregeling van stal te halen.

Elk kwartier
Dit betekent dat er tussen de stations Venray en Nijmegen op werkdagen in de zogeheten brede ochtend- en avondspits – 7.00-9.30 uur en 15.00-19.00 uur – elk kwartier, in plaats van ieder halfuur, een trein rijdt op de Maaslijn.

Daarnaast laat Veolia vanaf volgende week maandag op werkdagen, evenals voorbije jaren, nog eens drie extra treinen rijden van Cuijk naar Nijmegen. Dit is alleen in de ochtendspits.

19.000 mensen
Vooral op het noordelijkste stuk van de Maaslijn (Roermond-Nijmegen), het gebied onder de Gelderse universiteitsstad, is het druk met in- en uitstappers. Gemiddeld reizen er op de hele Maaslijn op een gemiddelde werkdag in september 19.000 mensen. Alleen al op het traject Venray-Nijmegen zijn dat er gemiddeld ruim 6.000, van wie zo'n 4.000 alleen al in de ochtendspits.