Drukte op de Maaslijn.
Volledig scherm
Drukte op de Maaslijn. © Ed van Alem

Fietsprotest Maaslijn: ook Lodewijk Asscher rijdt mee om een punt te maken

MOLENHOEK - Onder het motto: soms ben je per fiets sneller dan met de trein, organiseren de Jonge Socialisten (JS) een protestactie over de Maaslijn. De PvdA-jongeren zijn de vertragingen op de treinverbinding beu en leggen het traject Venray-Nijmegen zondag fietsend af. PvdA-leider Lodewijk Asscher rijdt volgens JS mee: tussen Cuijk en Molenhoek. 

,,We willen benadrukken dat het zo niet verder kan met de Maaslijn”, zegt Lotte Demarteau, voorzitter van de JS, afdeling Arnhem-Nijmegen.

Ze woont in Venray. ,,Er gaat bijna geen dag voorbij zonder vertragingen en uitvallende treinen. Ik zie dat familieleden en bekenden de Maaslijn mijden omdat ze bang zijn te laat op hun werk of school te komen.” 

Quote

Er gaat bijna geen dag voorbij zonder vertragin­gen en uitvallen­de treinen

Lotte Demarteau, Voorzitter JS Arnhem-Nijmegen

Wachtspelletjes 

Om 11.00 uur vertrekt het peloton van JS’ers en PvdA’ers vanuit Venray. Het hoopt tussen 16.30 en 17.00 uur op het Centraal Station van Nijmegen aan te komen. Een deel van de demonstranten zal de trein pakken. Demarteau: ,,Bij de tussenstops op de stations kunnen mensen ‘wachtspelletjes’ spelen. Daarmee willen we illustreren dat reizigers zich moeten zien te vermaken als ze wéér eens wachten op een vertraagde trein.” 

Van ongeveer 14.00 tot 15.00 uur verblijven de fietsers op het station Mook-Molenhoek. ,,Iedereen met een fiets kan zich onderweg aansluiten.” 

Reizigers en de politiek klagen al tijden over de Maaslijn. Onlangs nam de gemeenteraad van Mook een motie aan waarin burgemeester en wethouders - in de hoop op beterschap - wordt opgeroepen een ‘krachtige brief’ te schrijven aan de provincie Limburg. Die verleende aan vervoerder Arriva de toestemming  om op het traject te rijden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.