Volledig scherm
© Ed van Alem

Mook klaagt bij provincie over Maaslijn: ‘doodzonde dat reizigers niet centraal staan’

MOOK - De gemeente Mook en Middelaar stuurt een ‘krachtige brief’ aan de provincie Limburg. Zij doet dat uit onvrede over de problemen op de Maaslijn. En: er moet haast gemaakt worden met het oplossen van die problemen. 

Al maanden vallen er bijna dagelijks treinen uit op het traject tussen Nijmegen en Roermond en staan mensen, ook op station Mook-Molenhoek, lang te wachten op treinen die niet of te laat komen. 

De gemeenteraad is de problemen al langer zat en heeft nu in een unaniem aangenomen motie burgemeester en wethouders verzocht een ‘krachtige brief’ aan Limburg. Die provincie verleende aan vervoerder Arriva de toestemming om op het traject te rijden. De brief gaat ook naar de provincies Gelderland, Noord-Brabant, spoorbeheerder ProRail, Arriva, staatssecretaris van Verkeer Stientje van Veldhoven en de vaste Kamercommissie Infrastructuur. 

Doodzonde

De Mookse raad noemt het een ‘doodzonde’ dat de verschillende partijen die aan tafel zitten in de discussie over de Maaslijn de reizigers ‘niet centraal stellen’. Mook is bezorgd omdat de aangekondigde elektrificatie van het traject opnieuw is uitgesteld en dringt aan op haast. Eerder trokken Boxmeer en Cuijk bij Limburg aan de bel. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.