Een ongeluk op de A73 tussen Cuijk en Heumen, in de richting van Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ongeluk op de A73 tussen Cuijk en Heumen, in de richting van Nijmegen. © SK-Media

Problemen op A73 en de Maaslijn: burgemeester pleit voor langere A77

BOXMEER - Een drukke A73 met jaarlijks meer ongelukken en uitblijven van verbeteringen op de Maaslijn door geruzie over geld tussen provincies, zijn voor de Boxmeerse burgemeester Karel van Soest genoeg reden opnieuw te pleiten voor een doorgetrokken A77 naar de A50 bij Uden.

Een doorgetrokken A77 haalt volgens Van Soest ‘veel druk van de A73'. De A73 tussen Cuijk en de Maasbrug bij Heumen staat inmiddels in de top-100 van gevaarlijkste snelwegvakken.
,,Met een doorgetrokken A77 zorg je voor snellere verbindingen naar Den Bosch en Eindhoven. Nu wordt de drukke A73 via Nijmegen nog veel gebruikt om in Den Bosch te komen.’’

Witte vlek

Van Soest (VVD) liet op Twitter zijn ergernis blijken, toen De Gelderlander vorige week schreef dat het Land van Cuijk een witte vlek is op de provinciekaart met knelpunten in het openbaar vervoer.
Van de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond, die het Land van Cuijk doorkruist en met veel problemen kampt, geen spoor. ‘Er zouden geen knelpunten zijn! Wij weten wel beter...helaas!’, twitterde Van Soest.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland