Annie (81) heeft nooit de behoefte gevoeld Arnhem te verlaten

,,Denk eraan dat ik er wel goed op sta, hè!” De waarschuwing van Arnhemse Annie Essenstam, voor vriendinnen Ans, is aan het adres van fotograaf Rens Plaschek. 

Volledig scherm
Mensen in Arnhem © Rens Plaschek

Essenstam ziet er modieus uit met een fraaie bril met wit montuur. Niet zo verwonderlijk, zo blijkt.

,,Ik heb tijdens mijn werkzame leven in de mode gezeten. Wat ik zoal gedaan heb? Ik heb kleding gemaakt, maar ook wel modeshows gelopen en voor verschillende zaken gewerkt. Welke? Och meneer, dat zijn zaken die al lang meer bestaan.”

Essenstam is in Arnhem geboren en heeft haar hele leven in de Rijnstad gewoond. ,,Hoe lang dat is? Ik ben 81 jaar”, zegt ze trots. ,,Ik heb nooit de behoefte gevoeld om Arnhem te verlaten. Ik heb het hier naar mijn zin.”

Na de fotosessie loopt ze nieuwsgierig naar de fotograaf en kijkt mee op het kleine beeldscherm. ,,Ja, die foto ziet er mooi uit”, zegt ze en wandelt tevreden de Jansstraat in.

Mensen in Arnhem

De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto’s van Rens Plaschek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.