De schrik van Caesars leeuwen

Mensen in ArnhemTheo Perquin is op stap met Annie. ,,Annie is een hij”, onthult hij. ,,Een Old English Mastiff.” De telg van een van de oudste hondenrassen op onze aardbol zorgt voor ophef in de stad. 

Drie meisjes knielen bij hem neer. Hij laat zich gewillig aaien en knuffelen. Maar je moet hem niet tergen. ,,In de tijd van de Romeinse keizer Caesar werden ze ingezet om tegen de leeuwen te vechten”,  vertelt Perquin. ,,In de oorlog zijn ze gebruikt voor het transport van munitie.” 

Perquin werd 65 jaar geleden geboren in de Johannastraat in Klarendal. Daarna zwierf hij de halve stad door.  Hij praat honderduit over de vele kroegen die hij nog gekend heeft. ,,De Fuik aan de Bovenbeekstraat bij het oude politiebureau. De Zaag in een steegje van de Rijnstraat.” 

Perquin speelde in vroeger tijden handbal. ,,Bij Swift. Tien jaar. In de eredivisie. Tot dat mijn knie kapot ging.”

Volledig scherm
Theo Perquin met Annie. © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.