Dewi is de moeder tussen de jonge meiden: ‘Heerlijk, ze houden je bij de tijd’

Mensen in ArnhemDewi Wanders (43) is in het Sint Elisabeths Gasthuis in Arnhem geboren. ,,Ik ben opgegroeid in Duiven, helaas. Het was niet het meest tolerante dorp als je van Indische komaf bent.’’

Volledig scherm
Dewi Wanders. © Rens Plaschek

,,Tijdens een avondje stappen, ontmoette ik een Amerikaanse soldaat, ik was toen 18. We trouwden. Ik vertrok samen met hem naar de Verenigde Staten. Het werd een rondreis van drie jaar, door zeventien staten. Uiteindelijk heb ik het niet met hem volgehouden. Ik knapte af op zijn militaire achtergrond. Mijn ex had een trauma overgehouden aan de Golfoorlog.”

Later ging Wanders in Arnhem aan de zwier met Jumping Arnold & The Black Jacks. ,,Ik werk nu elf jaar bij restaurant het Hemelrijk. Ik voel me af en toe moeder en oma tussen al die jonge meiden. Heerlijk. Ze houden je bij de tijd.”

Mensen in Arnhem

De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto’s van Rens Plaschek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.