Druk met vlechten in ‘doodsaai’ Arnhem

Mensen in ArnhemZe ruilde drie jaar geleden Amsterdam in voor Arnhem. De vriend van Stephaney Gotschin kreeg werk in de Gelderse hoofdstad, dus was verhuizen logisch. Met hun drie kinderen wonen ze in de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De 34-jarige Gotschin begon er een thuiskapsalon.

Haar Surinaamse vriendinnen passen op de kinderen, terwijl zij de populaire braids bij klanten in de haren vlecht. ,,Ik vind Arnhem doodsaai. Er is weinig te doen, maar toch vermaak ik me wel. Veel Surinaamse vriendinnen blijken ook familie van me te zijn hier, dus dat is heel gezellig. We zijn zo'n beetje iedere dag samen”, vertelt Gotschin.

Ze heeft geen kappersopleiding gedaan. ,,Ik heb het vlechten van mijn tante geleerd. De braids zijn nu superpopulair, net als in de jaren 90.”

Volledig scherm
Stephaney Gotschin. © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.