Een beetje 'mede-oma' Yvonne van Moorsel is vrij om te doen wat ze wil

Mensen in ArnhemARNHEM - Op het zonovergoten terras van café Sint Jan aan het Jansplein neemt Yvonne van Moorsel (68) een slok van haar koffie. ,,Ik zit hier vaak: het is mijn stamkroeg. Meestal lees ik de krant en drink twee cappuccino's. Voor de lunch, dan is het nog rustig."

Mensen in Arnhem
De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto's van Rens Plaschek.

Volledig scherm
Yvonne van Moorsel © Rens Plaschek

Straks gaat ze op zoek naar babykleding. ,,Voor het kleinkind van mijn zus. Ik ben een beetje mede-oma geworden; zelf heb ik geen kinderen."

Oorspronkelijk komt Yvonne uit Den Haag. Ze ging al jong ging het huis uit. ,,Ik deed een opleiding in de zorg. Vroeger ging je dan intern." De laatste 25 jaar werkte ze bij revalidatiecentrum Groot Klimmendaal in Arnhem. ,,Dat vraagt veel van je lijf." Dus ging ze vervroegd met pensioen. ,,Ik ben nu vrij om te doen wat ik wil." En dat is? ,,Uit eten, een terrasje op of naar het museum."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.