Fotografe Anne staat zelf voor de lens

Mensen in ArnhemAnne Jacobs (18) studeert fotografie in Ede en is nét begonnen met haar stage - in de studio van fotograaf Rens Plaschek. Vandaag staat ze zèlf voor de lens.

Mensen in Arnhem
De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto's van Rens Plaschek.

,,Ik ben voor het eerst gaan fotograferen toen we thuis een spiegelreflexcamera kregen, toen ik zo'n veertien jaar oud was. Ik hou van de creativiteit die je in fotografie kwijt kan." Anne woont al haar hele leven in Huissen. ,,Ik ben opgegroeid in de natuur." Dat is terug te zien in haar foto's: ze maakt vooral veel natuurfoto's. ,,Dat was dichtbij, en ik vind het leuk om buiten te zijn. Maar ik wil me nu meer verdiepen in portretten." Wat kenmerkt haar stijl? ,,Ik hou van kleur. Vaak maak ik de kleuren van mijn foto's nog feller." Ondanks haar liefde voor het buitengebied vindt Anne Arnhem een mooie stad. ,,Zowel om de sfeer die er hangt als het uiterlijk."

Volledig scherm
Anne Jacobs © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.