Frans kocht zijn allereerste Nikon-camera in 1980

Mensen in ArnhemFrans Kerkhoffs (64) is met zijn werkmap onder zijn arm op weg naar een klant. ,,Ik ben grafisch vormgever en fotograaf. Samen met mijn vrouw heb ik een bureautje, die is ook grafisch vormgever.”

,,Dat is zo gekomen nadat ik werd ontslagen bij de drukkerij waar ik toen werkte”, vertelt hij. ,,Daar leerde ik omgaan met klanten en opdrachten. Dat was ontzettend handig om te kunnen toen eigenlijk uit nood ons eigen bedrijfje ontstond.”

Het fotograafgedeelte is er bijgekomen toen de vaste fotograaf een opdracht van een klant weigerde en Frans de foto zelf maar maakte. ,,Ik heb altijd gefotografeerd, maar sinds kort doe ik het ook voor mijn werk. Mijn eerste Nikon kocht ik in 1980 en sindsdien houd ik me er altijd mee bezig. Die passie kan ik nu dus ook gebruiken voor mijn eigen bedrijfje.”

Volledig scherm
Frans Kerkhoffs. © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.