Gaat Merle voetballen? ‘Ik vind dat zó’n leuke sport’

Mensen in ArnhemMerle de Lange had best naar politieacademie gewild, maar eerst was ze te jong en later was er geen plek. Nu doet ze Sport & Bewegen aan de HAN in Nijmegen en dat vindt ze bij nader inzien ook heel leuk. 

Volledig scherm
Merle de Lange © Rens Plaschek

,,Misschien kan ik sportles geven in de gevangenis en de gedetineerden aansporen om te bewegen”, zegt de 18-jarige Oosterbeekse. Dan zouden justitie en sport toch nog samen kunnen komen. 

Zelf doet Merle uiteraard ook fanatiek aan sport. Vanaf haar vierde speelt ze hockey bij MHCO in Oosterbeek. Met vrienden tennist ze en over voetbal twijfelt ze.

,,Ik vind dat zó’n leuke sport”, zegt ze. ,,Ik heb altijd al wel een beetje gevoetbald en denk nu na over de vraag of ik er serieus mee aan de gang wil. Maar dan moet ik stoppen met hockey. Een serieus dilemma.”

Mensen in Arnhem
De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto’s van Rens Plaschek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.