Genieten van het kleine geluk

Mensen in ArnhemARNHEM - Voor haar verjaardag kreeg Birgit Buys (48) een fotoportret van haar 18-jarige dochter Noor. ,,Precies in de stijl van de foto thuis op zolder, waar ik op sta op jongere leeftijd. Toen ik die foto van Noor zag, dacht ik: hebben ze daar nou mijn gezicht in gefotoshopt? Ja, zo erg lijken we op elkaar.”

De Arnhemse is gek met haar kinderen, ook met haar zoons Tom en Jort. Noor studeert, Tom zit op het gymnasium, Jort woont op ’s Koonings Jagt. ,,Hij heeft het PURA-syndroom, een zeldzame erfelijke ziekte die in Nederland bij maar acht kinderen voorkomt.” 

Dat Jort deze aandoening heeft, is pas sinds twee jaar bekend. Aan het leven met een door ziekte ernstig meervoudig beperkt kind heeft Buys met haar gezin eerder richting moeten geven. ,,Een heel proces.” Het heeft haar geleerd te genieten van het kleine geluk in het leven. ,,De vakanties, samen ontbijten in de tuin.”

Volledig scherm
mensen in arnhem rens plaschek birgit buys © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.