Het zit wel snor met Elias: ‘Als ik rustig geslapen heb, hoef ik er weinig aan te doen’

Mensen in ArnhemDe achternaam Hossevoort is over enige tijd niet meer. ,,Als mijn zus en ik overlijden en ik hoop dat het nog heel lang duurt voor het zover is, dan verdwijnt onze achternaam”, zegt Arnhemmer Elias Hossevoort. Jammer vindt hij het niet, het is nu eenmaal zo. 

Volledig scherm
Elias Hossevoort. © Rens Plaschek

Hossevoort is een bekend figuur op de Geitenkamp waar hij ‘foto en optiek’ Berndsen bestierde. Zijn vrouw runde er de drogisterij.

,,Ik heb 37 jaar in de ondernemersvereniging van de Geitenkamp gezeten en ben altijd erg betrokken geweest bij die wijk.”

En die snor? ,,Als er geen krul in zit dan is de snor 45 centimeter lang. Als ik rustig geslapen heb hoef ik er weinig aan te doen. Maar het komt ook voor dat ik twintig minuten in de weer ben met krultang en haarlak.”

De snor is al jaren zijn handelsmerk. ,,De snor heeft de vorm van een bril en ik had zoals gezegd een optiek. Onze reclameleus was dan ook: ‘Met een bril van Berndsen zit het wel snor’.”

Mensen in Arnhem

De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto’s van Rens Plaschek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.