Istko bespeelt zijn viool in de straten van Arnhem

Mensen in ArnhemIn de Weverstraat in het hartje van Arnhem speelt straatmuzikant Istko Ilief (55) op zijn viool, op de grond voor zijn voeten een pet die deels met munten is gevuld. 

Mensen in Arnhem
De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto's van Rens Plaschek.

,,Ik kom uit Bulgarije. De ene drie maanden ben ik daar, de andere drie maanden hier. Ik woon in Klarendal." Zijn familie - vrouw, kinderen - woont nog in Bulgarije. ,,In Bulgarije werk ik al 30 jaar in een restaurant. Maar het gaat er slecht, er is geen werk." Dus verdient hij bij met het spelen op straat. ,,Collega's van me zeiden: kom ook in Arnhem spelen." Behalve viool speelt Istko onder meer gitaar en contrabas. De viool leerde hij als eerste spelen, toen hij slechts een jaar of 5 á 6 was. ,,De viool is mijn eerste liefde. Mijn tweede liefde - mijn vrouw - blijft in Bulgarije."

Volledig scherm
Istko Ilief © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.