Juwelier met gouden combi

Mensen in ArnhemZelf heeft Alexander Punte  zojuist Abraham gezien. Maar de juwelierszaak aan het hoofd waarvan hij staat, is al 89 jaar oud. Zijn grootvader begon de winkel in de Arnhemse Rijnstraat, zijn vader nam het van hem over en met de 50-jarige Punte staat de derde generatie aan het roer. 

Volledig scherm
mensen in arnhem rens plaschek alexander punte © Rens Plaschek

,,Mijn vader en opa waren horlogemakers. Ik vond de handel heel leuk, maar ik wilde ook creatief bezig zijn met het vak. Vandaar dat ik de opleiding tot goudsmid in Schoonhoven heb gevolgd”, zegt Alexander Punte.

De combinatie van handelsgeest en creativiteit is niet alleen voor hem persoonlijk een zegen, ook voor de onderneming is-ie goud waard. ,,Het betekent dat we nog steeds bestaan. Mensen zijn op zoek naar toegevoegde waarde. Die kunnen wij zelf maken.” 

De klandizie groeit trouwens met de generaties mee. ,,Ik heb een jongen als klant die het horloge draagt dat zijn opa in 1969 bij ons kocht.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.