Kim komt thuis in Arnhem: ‘Echt een gastvrije en bourgondische stad’

Mensen in ArnhemKim van Rooy werkt voor de Dienst Justitiële Inrichtingen, maar rechtstreeks contact met gedetineerden heeft ze niet. ,,Ik werk voor een afdeling die ervoor zorgt dat deze mensen dezelfde kwaliteit van gezondheidszorg krijgen als iemand in de vrije maatschappij.” 

Mensen in Arnhem

De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto’s van Rens Plaschek

Wel is de zorg in detentie aangepast. ,,Een gedetineerde die kiespijn heeft, gaat naar de tandarts, maar het saneren van gebitten gebeurt bijvoorbeeld niet.”

Eén van haar taken is het inzetten van zinnige zorg. ,,Wellicht kun je door gedetineerden meer te laten bewegen, fysiotherapie beperken”. 

Ze woont met veel plezier in Arnhem. ,,Echt een gastvrije en bourgondische stad. Waar je ook komt, restaurant of sportvereniging, je wordt altijd met veel hartelijkheid ontvangen. Dat spreekt mij zeer aan.”  

Volledig scherm
Kim van Rooy © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.