Kunst om even stil te staan, vooral ook bij jezelf

Mensen in ArnhemPeter de Thouars (66) is vijftig jaar geleden van Jakarta naar Nederland gekomen, hij is nu beeldend kunstenaar in Arnhem en leent kunst uit in Rozet. Daarnaast geeft hij ook filosofielessen op middelbare scholen in de buurt. 

,,Dat doen we vanuit het kunst uitlenen. Dan nemen we schilderijen mee naar een school en proberen we via de kunst levensvragen te beantwoorden. Vragen als: Kan ik zijn wie ik ben? Vooral in een wereld van sociale media is het een goede vraag wat echt is en wat niet en wanneer je nu echt tot jezelf kunt komen. Dat proberen wij te doen via kunst. 

,,Even stilstaan in een drukke wereld en contact krijgen met de dingen die je ziet in het kunstwerk en daarmee een verbinding maken naar jezelf. Dat probeer ik in mijn eigen kunst ook te doen: terug komen bij mezelf.’’

Volledig scherm
Peter de Thouars. © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.