Kunstenaar Sjacco schildert de hemel boven Arnhem

Mensen in ArnhemARNHEM - Sjacco (70) mort even als we zijn achternaam vragen. ,,Ik heb geen achternaam." Uiteindelijk bekent hij - het is Dubois. Dat klinkt niet erg Nederlands? ,,Mijn moeder was een Poolse jodin mijn vader Frans."

Mensen in Arnhem
De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto's van Rens Plaschek.

,,Ik woon sinds mijn 19de in Arnhem, ik kwam hier vanwege een meisje." Lacht: ,,Ik heb eigenlijk niets met de stad of de mensen, maar als je hier eenmaal woont dan kom je niet meer weg."
In Klarendal, aan de Agnietenstraat, heeft Sjacco een atelier aan huis: hij is kunstschilder. ,,Dat ben al 55 jaar." Wat hij maakt? Hij pakt zijn telefoon. ,,Ah, nee, ik heb hier geen foto's van mijn schilderijen op staan. Het is een mix van realisme en surrealisme." Een van zijn favoriete onderwerpen op dit moment: de kosmos. ,,De laatste tijd schilder ik vooral planeten." Lacht: ,,Ik zoek 't hogerop."

Volledig scherm
Sjacco Dubois © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.